Kennis delen als docent en schrijfcoach

Naast vertalen en schrijven leg ik mij als docent graag toe op het delen van kennis over diverse onderwerpen in verschillende hoedanigheden. Ik heb jarenlange ervaring als docent Duits op diverse middelbare scholen. Op deze pagina vertel ik u graag meer over mijn rol als docent.

Bent u geïnteresseerd om mij als docent in te huren, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik vertel u graag meer over mijn passie om kennis te delen. Schrijft u zelf verhalen of heeft u de ambitie om dat te doen? Dan kan ik u daar als schrijfcoach bij helpen.

Schrijfcoach

Er zit een verhaal in je hoofd dat je zo mooi mogelijk op papier wilt krijgen. Daarvoor wil je graag aanvullende schrijftechnieken leren, met iemand sparren over je toekomstige boek of een extra paar ogen gebruiken.

Ik coach schrijvers vanuit mijn eigen bedrijf en ben ook als schrijfcoach verbonden aan de Online Schrijfschool Marjon Cosijn. Ook werk ik bij Laudius als docent ‘kinderboeken schrijven’ en ‘korte verhalen schrijven’.

NT2

Naast de Duitse taal heb ik mij toegelegd op NT2. Ik ben als docent NT2 verbonden aan diverse bedrijven en geef ook trainingen aan huis.

NT2 staat voor Nederlands als tweede taal en is het vak Nederlands dat gegeven wordt aan anderstaligen binnen het Nederlandse taalgebied. De docent geeft dus les aan mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld expats, uitwisselingsstudenten en vluchtelingen.

Elsbeth de Jager: creatief vertaler, boekvertaler, auteur en docent
Elsbeth de Jager: creatief vertaler, boekvertaler, auteur en docent

Gastdocent WOII

Als gastdocent van de Stichting Gastdocent WO II Z.O. Azië verzorg ik gastlessen voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen, voor middelbare scholen en het hoger onderwijs.

Een van de doelen is het op gang brengen van gesprekken over oorlog en vrede en het belang van tolerantie benadrukken. Neemt u voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met mij op.

Schooldichter

Als dichter verzorg ik onder meer trajecten op maat voor naschoolse opvang. Ook werk ik als Schooldichter in de regio Amersfoort/Leusden.

Bent u voor uw school op zoek naar een creatief project, waarin ook plezier in taal en het leren samenwerken centraal staan? Graag denk ik met u mee wat er bij uw school en uw wensen past!

Elsbeth de Jager: bevlogen docent en schrijfcoach

Bedrijven en organisaties waarvoor ik werk