Ontdek hier mijn

Creatieve teksten

Mijn grote passie is het schrijven van creatieve teksten en gedichten. Als auteur heb ik al meerdere kinderboeken op mijn naam staan. Daarnaast schrijf ik gedichten, zowel voor dichtbundels als voor u op maat gemaakt. Als docent en schrijfcoach coach ik schrijvers en als dichter kom ik graag bij u op school.

Elsbeth de Jager: auteur van boeken en gedichten

In 2011 verscheen mijn eerste kinderboek met de titel ‘Niet waar!’ bij uitgeverij 248Media. Daarna volgden nog veel meer boeken. Van dichtwerk in ‘Mens!’ (Uitgeverij Anderszins) en de gedichtenbundel ‘De lapjeskat met de rodehond’ (Droomvallei Uitgeverij) tot kinder- en AVI-boeken en een enkele roman.

Mijn eerste prentenboek is ‘Ducky in de grote wereld‘. Het babyeendje Ducky raakt haar moeder kwijt. Wat een schrik! Een grote meneer vangt haar in een emmer en neemt haar mee naar huis. Wat gaat er nu met haar gebeuren? Ten behoeve van vluchtelingen- en ontwikkelingswerk is Ducky inmiddels in 7 talen vertaald. De illustraties zijn verzorgd door Ellen Wennink.

Boeken in opdracht

Ik heb daarnaast in opdracht een aantal boeken geschreven: prentenboeken voor Impressive Arts, kinderboeken voor Bubbly-Doo en de driedelige serie Jamil & Jamila in opdracht van een vluchtelingenorganisatie (vertaald en uitgedeeld aan vluchtelingen, met Esther van der Ham/Droomvallei Uitgeverij).

Elsbeth de Jager: creatief vertaler, boekvertaler, auteur en docent
Elsbeth de Jager: creatief vertaler, boekvertaler, auteur en docent

Gedichten op aanvraag

Ik schrijf niet alleen gedichten voor mijzelf of om in gedichtenbundels te publiceren, maar ik kan ook voor u een gedicht op maat schrijven.

Denk bijvoorbeeld aan een prachtige gebeurtenis als een geboorte. Wilt u daar een persoonlijk tintje aan geven? Dan kan ik voor u een speciaal gedicht schrijven. Is u een dierbare ontvallen? Wellicht wilt u een blijvende herinnering in de vorm van een passend gedicht.

Referenties en voorbeelden zijn op aanvraag te verkrijgen. Eerder schreef ik al gedichten voor de methode begrijpend lezen ‘Krabbie Krab op school’ en zijn mijn gedichten via uitgevers gepubliceerd. Bent u geïnteresseerd in een origineel gedicht voor uw speciale gebeurtenis? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Docent dichten

Als dichter verzorg ik onder meer trajecten op maat voor naschoolse opvang.

Elsbeth de Jager: creatief vertaler, boekvertaler, auteur en docent

Bent u voor uw school op zoek naar een creatief project, waarin ook plezier in taal en het leren samenwerken centraal staan? Graag denk ik met u mee wat er bij uw school en uw wensen past!

Gastdocent WOII

Als gastdocent van de Stichting Gastdocent WO II Z.O. Azië verzorg ik gastlessen voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen, voor middelbare scholen en het hoger onderwijs. Daarbij vertel ik het persoonlijke verhaal van mijn vader Hugo de Jager die in 1931 in Bandoeng is geboren en vanaf zijn elfde tot en met zijn veertiende jaar in vier verschillende Jappenkampen heeft gezeten.

Elsbeth de Jager: creatief vertaler, boekvertaler, auteur en docent

Vanzelfsprekend pas ik het verhaal aan aan het niveau en de leeftijd van de leerlingen/studenten. Een van de doelen is het op gang brengen van gesprekken over oorlog en vrede en het belang van tolerantie benadrukken. Neemt u voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met mij op.

Docent en schrijfcoach

Er zit een verhaal in je hoofd dat je zo mooi mogelijk op papier wilt krijgen. Daarvoor wil je graag aanvullende schrijftechnieken leren, met iemand sparren over je toekomstige boek of een extra paar ogen gebruiken.

Ik coach schrijvers vanuit mijn eigen bedrijf en ben ook als schrijfcoach verbonden aan de Online Schrijfschool Marjon Cosijn. Ook werk ik bij Laudius als docent ‘kinderboeken schrijven’ en ‘korte verhalen schrijven’.

Elsbeth de Jager: creatief vertaler, boekvertaler, auteur en docent

Bedrijven en organisaties waarvoor ik werk